Charlotte "glitzy" Josefsson

BeSafe Bältesstol iZi Up X3 Fix

Inlägget är i samarbete med jollyroom.se

Som jag skrev tidigare så var det dags för en ny stol till Stella och vi är så nöjda med BeSafe så att välja BeSafe igen som varumärke kändes självklart för oss. Speciellt när just denna stol har vunnit flera tester och utmärkelser. Säkerhet är inget jag vill tumma på.

Nu har vi hunnit använda den nya stolen ett tag och det är dags för ett recension som utlovat. Se hela utbudet från BeSafe hos jollyroom.se

Det är inte bara vi som är nöjda med stolen utan även Stella 🙂

Den känns rejäl och bekväm samt att den har den patenterade lösning SIR- Side Impact Rotation känns väldigt bra. SIR innebär att barnet roterar bort från kollisionen vid en eventuell sidokrock. Klicka här för att se demonstration på YouTube. Jag gillar även att man genom ett drag i en spak sätta stolen i sovposition:

Genom att dra i spaken på sidan av stolen åker sätet fram och det blir en lite mer lutande position vilket är toppen när barnen ska sova vilket Stella gjorde hem från Karlskoga för ett par veckor sen. Det finns två olika vilolägen så att man lätt kan anpassa.

Den är lätt att monterna tack vare isoFix-fästen och även lätt att ställa in. Skyddet för huvudet kan man lätt justera i höjd genom en ratt på baksidan av stolen.

Ibland åker hon fram och ibland åker hon bak. Beror lite på hur långt vi ska åka osv. Oavsett så är det lätt att sätta i henne samt spänna fast bältet.

Nöjd och glad tjej 🙂

Av med bältet och snabbt iväg 🙂 Alltid spring i benen på den där.

Vi är nöjda med stolen vilket känns bra då hon kommer ha den ett bra tag.

BeSafe iZi Up har vunnit flera tester och utmärkelser, däribland:

Merket for god design är ett pris som utdelas för framgångsrik användning av design för att skapa innovativa produkter och lösningar, och är ett tecken på kvalitet. Juryns motivering löd: ”BeSafe iZi Up tillfredsställer alla säkerhetskrav med god marginal och klarar av konststycket att passa till barn i åldersspektrat 4 till 12 år. Själva konstruktionen ger klara associationer till ett vanligt bilsäte och underlättar därmed acceptansen i den äldsta delen av målgruppen. Stolen skiljer sig från konkurrenterna genom en rad fördelar för användaren och praktiska detaljer som kommer både barn och föräldrar till godo. BeSafe iZi Up gör trygghet trendigt på ett väl genomfört och sätt.”

IF Award är Europas mest prestigefyllda designpris, med över 50 års tradition. Utvärderingskriterierna är bland annat säkerhet, ergonomi, funktionalitet, designkvalitet och miljöpåverkan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats