Charlotte "glitzy" Josefsson

Nedslussning/absorption av aktiva substanser

IMG_0491 (1)

Förra veckan rollade jag mig igen. Andra av 3-4 stycken behandlingar totalt. Redan efter första behandlingen började folk fråga vad jag hade gjort 😉

IMG_0494 (1)

Syftet med microneedling är:

1. Transdermal Drug Delivery System (Transdermalt leveranssystem för aktiva substanser)
För en ökad absorption av aktiva ingredienser

De allra första tecknen på hudens åldrande är vanligen fina linjer och rynkor av olika karaktärer. Detta kan förklaras delvis med att kollagenmängden i huden minskar i takt med åldrandet. Hudkollagenet finns mestadels inom dermis som är ca 0,5mm-4mm tjock beroende på kroppsdel.
För att kunna fördröja och mildra ålderstecknen behövs det en optimal stimulans som upprätthåller kollagen- och elastinproduktionen. När olika substanser appliceras på huden kan endast upp till 0,3% av det vi använder ta sig genom den skyddande hudbarriären.
Vid microneedling skapas tunna transcellulära kanaler, alltså transportkanaler som effektiviserar absorptionsförloppet. Upptaget kan ske snabbare och i högre grad upp mot 40-50% (vs ca 0,3%)
I Genosys Microneedling arbetar vi med substanser som har effekt på förtida hudåldrande, pigmenteringar samt acne.

2. Kollageninduktion genom läkningsprocessen

När huden skadas stimuleras hudens läkningsprocess, vilket vi utnyttjar vid Microneedling. Kollagenproduktion är alltså ett av hudens många naturliga gensvar på skada. Kollagenet (typ3)  börjar produceras i större mängder mellan ca 10 timmar och 3 dagar efter en skada. Produktionen är på topp mellan en till tre veckor och efter ca 3 veckor ersätts det av den starkare kollagentypen (typ1). På så sätt är det bra att göra behandlingar med ca 3-4 veckors mellanrum för att påverka produktionen ytterligare.

Vill Ni rolla ansiktete med Genosys så besöker Ni deras hemsida och mailar för att ta reda på vilken salong som erbjuder Genosys i din stad. I Linköping är det Hudvårdsrummet som gäller. Samma hemsida gäller om du är hudterapeut och är nyfiken.

IMG_0495

Behandlingen avslutas med en skön mask.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats