glitzybloggen

Charlotte "glitzy" Josefsson

Stella får grön Thai soppa och flamberad oxfilépasta


Delade bilden på instastory och frågade om Ni ville ha receptet och det ville Ni ju. Fick det av en kompis Jessica. Stella fick också av soppan men jag spädde ut den lite då det är lite hetta i den och så mixade jag i lite kyckling. MUMS!!
I lördags åt vi oxfilé från Franzens eko kött (fick hemlevererat då jag inte hann förbi innan stägning, sån lyx och bra service) med lite klyftpotatis osv. Det kan inte Stellis äta så jag gjorde denna pasta till henne Jag gjorde även så jag fick lunch dagen efter :). Alla ingredienser är eko och krav. Gäller både pastan och soppan:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 tsk grön currypasta
300 g frysta ärtor
500 g frysta broccolibuketter
2 msk koncentrerad grönsaksfond
ca 6 dl vatten
1 burk kokosgrädde 400 g
1 lime
2 msk vit miso
Rapsolja till stekning
Thaibasilika (var slut :(), koriander och rostad lök till garnering.
Skala och finhacka lökarna
Fräs den gula löken på medelvärme ca 5 min under omrörning.
Tillsätt vitlöken, ingefäran och currypastan.
Höj värmen och fräs i 2 min.
Lägg undan ca 1 dl ärtor till servering.
Blanda ner resten av ärtorna, broccolin, fond och vatten.
Vispa runt i burken med kokosgrädde och häll i 3/4
Låt soppan koka på medelvärme ca 10-15 min tills allt är mjukt.
Mixa soppan slät
Pressa i halva limen och miso
Häll upp i skålar och ringla på kokosgrädde och på med garneringen och ärtorna. Skär resten av limen i klyftor och servera till.
Vi åt även lite reko kyckling till soppan

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
glitzybloggen

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats