Header Image

Charlotte "glitzy" Josefsson

Hej och välkommen till mitt nya hem på Vimedbarn.se!

Profile Avatar

Thai fish cake – Fiskbiffar för hela familjen

Publicerad,

Vi åt detta ikväll. Men mums!! Stella åt och mumsade hon med. Det är min favo-kock när det kommer till det asiatiska köket som står bakom receptet – Jennie Walldén. Vi har testat ett par recept tidigare men detta är än så länge det bästa. Bilden är lånad från Omnivore’s cookbook

Ingredienser

4 personer

Dippsås

  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 msk fisksås
  • 0,5 st morot, liten, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar
  • 0,5 st röd chilifrukt, urkärnad och fint hackad (vi smulade i två torkade som vi har odlat & torkat. Blir lite mildare för Stella)
  • 4 cm gurka, skalad och skuren i tändstickstjocka stavar

Fish Cakes

Tillagning

Tillbehör:

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Dippsås:

  • Koka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sig. Tillsätt fisksås, morötter, gurka och chili och ställ åt sidan.

Fish Cakes:

  • 1. Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Tillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksås. Kör till en ganska slät blandning.
  • 2. Tillsätt chili, sparris och koriander och rör samman till en tjock smet.
  • 3. Forma smeten till köttbullsstora, något platta biffar.
  • 4. Täck en stekpanna med cirka 1 cm olja i botten. Stek fish cakesen i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått vacker gyllene färg och är frasiga.
  • 5. Servera nyfriterade fish cakes med dippsåsen och ris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *