Charlotte "glitzy" Josefsson

Vaknar upp så ofta?

Här kommer Stellis hela outfit 🙂

Tröja // Zara
Byxor // Lindex

Det är så roligt att de anammar trenderna på barnens kläder också tycker jag.

Stella är nästan alltid glad. I alla fall så länge hon inte är hungrig eller trött. Typ som alla barn 🙂

En fråga till Er. Som Ni vet har ju Stella aldrig sovit bra. Men sen en tid tillbaka äter hon en gång per natt och ibland när hon vaknar runt 7 så kan jag få henne och somna om 1-2 timmar om jag ger henne käk. Det brukar gå ca 6-8 timmar från att hon somnar till att hon vill äta. Har till och med gått 9 någon gång. Men hon vaknar upp så jäkla mycket.

Oftast så sover hon ca 2 timmar efter att hon har somnat. Sen börjar det. Då kan det bli två uppvak tätt efter varandra sen vaknar hon upp ca 1 gång i timmen fram till 2-3 tiden för att sen sova 2 timmar innan maten. Efter maten brukar hon oftast inte vakna upp men det kan hända. Det räcker oftast med att säga shhh och stoppa in nappen.

Vet att en kompis barn vaknade rätt ofta också i den här åldern. Hur har Era barn varit? Kan man få stopp på dessa uppvak eller är det för att deras sömncyklar är så korta det blir så här? Hon sover i samma rum som mig fortfarande eftersom hon vaknar upp så ofta. Orkar absolut inte springa över till ett annat rum så många ggr. Hon sover i sin egna säng.

Alltid kul att höra era erfarenheter.

Nä nu har klockan sprungit iväg igen. Har suttit och ritat på SS18 för ShapeMeUp och även tagit tag i lite annat jobb. Fan vad jag skulle tycka det var skönt att vara mammaledig. Då skulle jag träna varje dag utan problem. Nu får jag lägga all ”ledig” tid på jobb istället.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. P

  Har använt metoden från boken ”the baby sleep solution” av suzy giordano….var först lite skeptisk till att följa ett schema, men efter en vecka kan jag säga att det verkligen hjälper. Boken läses på under 2 h …så man kan börja redan samma dag.

  1. glitzybloggen

   Googlade lite. Läste att man ska ge mat var fjärde timme? Är det något mer ”speciellt” med hennes metod?

 2. Jenny

  Glömde skriva förut oxå att jag trodde jag skulle få springa mera och att det skulle vara jobbigt men när jag väl sov så sov jag bättre. Hörde inte alla de små ljuden som bebisar har lr när min dotter snurra runt i sängen.

  Sen drog vi ner hennes sömn på dagen oxå. Då sov hon mkt bättre på natten! De klarar sig oftast på mkt mindre sömn på dagen än vad man tror.

  Sen blev vår dotter mer ”trött” när hon började gå och röra sig mera oxå.

  Hoppas det löser sig🤗

  1. glitzybloggen

   Man vaknar ju av minsta lilla pip så det köper jag rätt av 🙂 Så fort alla gäster är borta nästa vecka blir det att testa eget rum

   Stella blir så gnällig och jobbig när hon inte sover.. Hmmmm. Svårt det där.

   Ja det blir väl så när de börjar röra sig. Hoppas att det blir så för Stella också. Tror allt kommer plana ut snart.

   kram

 3. Tove

  Vi har precis samma med våran dotter och har haft sedan dag 1, hon är nu 2 1/2 och har aldrig soviten helt natt 😂 Vi har testat ALLT, eget rum, samsova, säng i vårat rum osv osv. Det är fruktansvärt i perioder, men det blir bättre. Alltså kanske inte sömnmässigt men mentalt.. jag har liksom accepterat att hon inte har ett enormt sömnbehov (tyvärr, bör tilläggas!! 😂) vi försöker att hon sover hos hennes mormor och morfar kanske 1-2 gånger i månaden så man får sova en hel natt. Annars samsover vi större delen av natten nu förtiden. Just för att man inte pallar knata iväg till annat rum, har för hennes del annars ingen betydelse, hon vaknar lika ofta. Mitt enda tips är att försöka neutralisera sömnen, försök undvika att hitta anledningar till varför hon sover si eller så. Bara ta varje uppvak som det kommer, ibland är det bättre nätter och ibland sämre! VET att det är typ omöjligt att tänka så men försök! Kämpa på! <3

 4. Jenny

  Vår dotter fick eget rum när hon var 5 månader. Då började hon sova bättre!
  Sen hade jag som regel att efter 02 så bar jag in henne till vår säng o då sov hon till ca 6-7.30 oavbrutet. Annars va jag död för i början fick jag springa rätt mkt till hennes rum ändå. Men sen bara planade det ut runt när hon va 8-9 månader och nu sover hon hela nätter 3 av 7 nätter kanske. Sen började hon sova bättre när hon fick gröt som sista mål istället för välling/ersättning.

 5. Johanna

  För min tjej funkade det att samsova, små barn har inte samma sömncykel som vuxna, sover lätt/vaknar upp mycket oftare. För barn som behöver mer närhet kan det vara tryggt att ligga nära och känna mamma och pappa, det gör att de kan somna om själva.
  Vi har provat det mesta – men hela familjen sover bäst när vi sover i samma säng!

  1. glitzybloggen

   Hmmm. Ja kanske värt att testa men Gud så jobbigt att ha henne i sängen 🙂 men värt om hon sover. Ska testa eget rum först 🙂

 6. Nathanelle

  Testa eventuellt att lägga henne i eget rum. Elliot sov betydligt bättre efter att han började sova i sitt eget rum. Tror de vaknar av oss lättare än vad man tror. Har även kompisars barn som börjat sova hela natten på en gång efter att ha flyttat ut. Värt att testa iallafall? Kram

   1. Nathanelle

    Vi har det mörkt i rummet, men inte mörkläggningsgardiner så det är ju semi-ljust från 04och när han lägger sig. Har den där bokstavslampan från Jollyroom tänd också, men den lyser inte upp speciellt mycket 🙂

 7. Cissi Franzen

  babe, när hon vaknar till, är hon ledsen? jag la in kidsen i eget rum vid 3 månader, för att dom gjorde så mycket ljud, inte gråt alltså, men jag vaknade så ofta i onödan pga det. håller tummarna att hon sover bättre snart, så plågsamt det där. tar du upp henne? mitt tips i så fall, don’t, men va nära så hon är trygg men vet att hon ska somna om i sin säng… inte lätt detta. kramar. måste ses snart igen!!

  1. glitzybloggen

   Alltså hon vaknar å bökar lite först sen kommer gråt. Då måste jag stoppa in nappen. Hon somnar om samma sekund typ.
   Ibland, väldigt sällan kan hon gråta å gråta i flera minuter. Får till slut tyst på henne. Tar aldrig upp henne. Stenhård på det.

   Men tänkte testa eget rum snart i alla fall å se om det blir bättre. Tror hon störs av mig ibland också.

stats